Конкурси

Нећу преко везе!

 

Извор: youth.rs

Уједињене нације су усвајањем Конвенције против корупције 2003. године прогласиле 9. децембар за Међународни дан борбе против корупције. Агенција за борбу против корупције одлучила је да ове године у његовом обележавању учествују и основци и средњошколци који ће представити проблем корупције на свој начин.


ШТА ПОДРАЗУМЕВА НАГРАДНИ КОНКУРС

Довољно је да на тему "НЕЋУ ПРЕКО ВЕЗЕ!" напишеш/сликаш/снимиш/осмислиш свој став, а ми ћемо изабрати:

1. најбољи ЛИТЕРАРНИ РАД (500 - 1600 карактера)

Подели са нама своје мишљење о томе да ли је у реду ако у неким ситуацијама не поштујемо правила? Ако знаш за неке примере када су људи из твоје околине користили познанства, посао који раде или свој утицај да би пре других обавили посао или било шта слично. Наведи примере и своје мишљење о томе? Образложи своје гледиште о томе како млади могу допринети заустављању сличних појава?

.

Опширније...

 

Конкурс часописа ''Улазница''

Часопис Улазница објављује књижевни конкурс Улазница 2010 за НЕОБЈАВЉЕНЕ приче, песме и есеје

Право учешћа на књижевном конкурсу Улазница 2010. имају сви аутори који пишу на бхсц језицима.

Радови се примају до 15. септембра 2010. године на адресу Градска народна библиотека „Жарко Зрењанин“, Трг слободе 2, 23000 Зрењанин, Србија са назнаком: за Конкурс Улазница 2010.

Откуцани или одштампани радови потписују се шифром, а решење шифре са подацима, бројем телефона, адресом и е-маил адресом аутора шаље се у посебној коверти који се прилаже уз радове. Очекује се да стигне највише до 5 песама, 3 приче и 3 есеја. Рукописе слати у три примерка. Рукописи се не враћају.

Одлуку о наградама које се састоје од новчаног износа, дипломе и објављивања у посебном броју часописа Улазница донеће жири који ће именовати редакција часописа. Проглашење добитника и уручење награда обавиће се на завршној свечаности у Градској народној библиотеци „Жарко Зрењанин“, у Зрењанину у петак, 17. децембра 2010. године. Том приликом биће промовисан број Улазнице у којем ће бити објављени награђени радови.

За ближе обавештења обратите се на телефон +38123566210 или на е-маил адресу Ова адреса ел.поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

.