ПОКЛОН-КЊИГЕ НА ЕНГЛЕСКОМ ЈЕЗИКУ

Захваљујући RC Belgrade Metropoliten, Rotary Club Ruma је донирао 14 књига на енглеском језику нашој школи.

Опширније...

 

ПРОЈЕКАТ "ПОВЕЗАНЕ ШКОЛЕ"

Током јула и августа месеца у нашој школи реализован је пројекат који има за циљ да све основне и средње школе буду повезане на Академску мрежу Републике Србије (АМРЕС), како би се побољшала и убрзала комуникација између образовних установа и Министарства просвете, а и олакшао рад у свим наставним предметима.

Пројекат је реализован уз помоћ Министарства трговине, туризма и телекомуникације и Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Опширније...

 

УЏБЕНИК ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА ЗА ПРВИ РАЗРЕД

Моле се будући гимназијалци првог разреда, да за почетак школске године, набаве уџбеник енглеског језика издавача Логос. Више о овом уџбенику можете прочитати на линку.

О уџбеницима за остале предмете, ученици ће бити благовремено обавештени, било овде на сајту, или током прве недеље у школи.

 

НАГРАДА ФОНДАЦИЈЕ ЗА ОБРАЗОВАЊЕ И КУЛТУРУ Њ. К. В. ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИКА АЛЕКСАНДРА

Њ. К. В. Престолонаследник Александар сваке године традиционално награђује више од 600 најбољих средњошколаца из Србије и Републике Српске. Свака средња школа у Србији и Републици Српској бира најбољег матуранта, којем Фондација за образовање и културу Њ. К. В. Престолонаследника Александра додељује похвалницу и пригодан поклон у знак признања за њихове изузетне резултате постигнуте у средњој школи.

По први пут ове године церемонија обраћања организована је у виртуелном простору, због пандемије вируса корона, а похвалницa и поклони послати су на адресе школа.

У нашој школи поклони су уручени Милици Вујић, ђаку генерације за школску 2019/20. годину.


Опширније...

 

УПИС У ПРВИ РАЗРЕД ГИМНАЗИЈЕ

УПИС У ПРВИ РАЗРЕД ГИМНАЗИЈЕ

Упис у први разред Гимназије ће бити у четвртак 9. јулa и петак 10. јулa од 08.00 дo 15.00 часова.

За упис је потребно:

  • ОБАВЕЗНО НОШЕЊЕ МАСКЕ
  • Сведочанства из основне школе и уверење о завршеној основној школи и положеном завршном испиту (два плава документа)
  • Попуњен картон ученика (образац се добија у Гимназији или се може преузети ОВДЕ, обавезан је ЈМБГ оба родитеља због уноса у електронски дневник)
ВАЖНО!
По новом наставном плану, ученици првог разреда треба (поред грађанског васпитања или верске наставе и другог станог језика) да изаберу два изборна предмета од понуђена четири:
1. Примењене науке
2. Здравље и спорт
3. Језик, медији и култура
4. Уметност и дизајн
Оцене из ових предмета улазе у просек ученика.
Приликом уписа у Гимназију у четвртак или петак, ученици ће се изјаснити за грађанско васпитање или верску наставу, други страни језик и за 2 од понуђена 4 изборна предмета.
Молимо све родитеље ученика који уписују први разред Гимназије да прочитају текст о изборним предметима са овог линка и помогну својој деци да се приликом уписа у школу определе за 2 изборна предмета.

Све додатне информације можете добити у школи приликом уписа.
 

НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ УЧЕНИЦИ НАШЕ ОПШТИНЕ

Најбољи ученици румске општина су у петак, 26. јуна 2020. године, у холу Културног центра "Брана Црнчевић" присуствовали пригодној свечаности, на којој су им уручене новчане награде и дипломе.

Најбољи ђаци наше школе, носиоци дипломе "Вук Караџић" су: Рената Ивић, Татјана Косић, Теодора Жунић, Лука Ушљебрка, Милан Бојанић, Милица Вујић и Ања Ловрић.

Опширније...

 
Ulti Clocks content
Питамо вас...
Хуху!!!??? Шта желите да видите/ прочитате на сајту?
 
Банер