СЕМИНАР "МОЈ ЧАС - УЧЕЊЕ ЗА ТРЕЋИ МИЛЕНИЈУМ"

У суботу, 21. децембра 2019. године, у нашој школи реализован је акредитован семинар "Мој час-учење за трећи миленијум". Аутори овог семинара били су: Марина Павловић, психолог и Наташа Турунташ, професор српског језика и књижевности. Семинар је носио осам бодова стручног усавршавања ван установе.


Опширније...

 

ХУМАНИТАРНЕ АКТИВНОСТИ

-На иницијативу Школског парламента, ученици наше школе су током децембра месеца прикупљали новчана средства за помоћ у лечењу петогодишње Николине Гутић из Платичева, која болује од леукемије.

-Одељење 3О1, са разредним старешином Софијом Манојловић, и ове године је узело учешће у хуманитарној активности "Осмех на дар", која има за циљ прикупљање новогодишњих пакетића за малишане из социјално угрожених породица.


 

ПРЕДАВАЊЕ О РЕПРОДУКТИВНОМ ЗДРАВЉУ

Стручни тим за здравствено васпитање и Дом здравља из Руме у току прошле године организовали су за ученике 2. разреда анкету о репродуктивном здрављу. Ове школске године одржано је предавање са анализом резултата те анкете. Предавању су присуствовали ученици сва четири одељења садашње треће године.

Активност се одвијала у кабинету за српски језик и књижевност.


 

ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ 47. ЛИКОВНЕ КОЛОНИЈЕ "БОРКОВАЦ 2019"

У четвртак, 12. децембра, у просторијама Завичајног музеја у Руми, отворена је изложба 47. ликовне колоније "Борковац 2019". Тема овогодишње колоније је "Идејна решења и израда самосталног накита, или накита као апликације на одећи". За разлику од претходних колонија, које су окупљале афирмисане уметнике, овогодишња је окупила талентоване средњошколце из Новог Сада, Шапца и Руме.

Опширније...

 

2. МЕСТО НА ОКРУЖНОМ ТАКМИЧЕЊУ У ФУТСАЛУ

У уторак, 10. децембра, ученице наше школе учествовале су у Инђији, на окружном такмичењу у футсалу, и заузеле су 2. место. Екипу је водио професор физичког васпитања Ненад Петровић.

Екипу су чиниле: Анабела Ковачевић, Анастасија Лукић, Александра Рудеж, Леа Кобал, Дејана Лакетић, Маша Ађански, Валентина Гагић, Ања Маричић, Мина Пошарац и Драга Кљајић. Честитамо!


 

"NOVOSADSKI WINTER FEST"

У среду, 4. децембра, ученице наше школе Наталија Ђукановић и Милица Атанацковић, у пратњи професорке музичке културе Тине Дамјановић, наступале су на манифестацији "Singing Christmas Tree", а у оквиру зимског фестивала који се сада већ традиционално одржава у Новом Саду, за време новогодишњих празника. На овој манифестацији деца из школа широм Војводине долазе на трг и певају божићне и новогодишње песме.


Опширније...

 
Ulti Clocks content
Питамо вас...
Хуху!!!??? Шта желите да видите/ прочитате на сајту?
 
Банер