Присетимо се......

Пре него...

Човек који је записао ''100 ствари које морате урадити пре него што умрете'' је преминуо у САД-у. Али зашто ''пре него што умрете књиге'' толико привлаче нашу пажњу?

Ово није чланак који морате прочитати пре него што умрете, већ само један који бисте можда волели да прочитате, уколико имате неколико минута вишка.

.

Опширније...

 

`Живот, сам по себи је мисао` - Борхес

 


`Молим богове своје

или свеукупност времена

да мој живот заслужи заборав,

да моје име буде Нико као Одисејево,

али да неки стих потраје

у ноћи наклоњеној сећању

или у јутрима људи`

24. августа 1899. рођен је у главном аргентинском граду, један од најзначајнијих песника светске књижевности, критичар, писац, библиотекар. Створио је јединствен песнички свет везан за аргентинско поднебље, и кроз сасвим једноставне теме ненаметљиво дотиче питања која га занимају.

''Свет је нажалост стваран, а ја сам нажалост Борхес."'

"Сваки језик је један нови начин да се разуме свет."

.

Опширније...

 

АПОЛО 11

Пре 40 година, 1969. Michael Collins је вероватно био најусамљенији човек на свету. Био је једини члан мисије Аполо 11 који није ходао по Месецу, већ је остао за командном таблом док су његови сапутници Neil Armstrong и Edwin "Buzz" Aldrin правили историјске кораке.

Collins је о том јединственом искуству рекао: ''Знао сам да ниједно биће никада није било толико усамљено као што сам био ја у том тренутку.''

 

  .

Опширније...

 

PUNCH

Најпознатији магазин хумора и сатире први пут објављен је 1841. а међу његовим страницама могли су се наћи цртежи који су знали и да пољуљају углед државних управа и комични стрипови који су бележили различите догађаје. За овај часопис цртали су широм света признати уметници креирајући стрип какав данас познајемо.

Данас, два века касније, '' PUNCH'' и његови најинтересантнији делови могу се пронаћи у електронском облику на www.punch.co.uk Са објављивањем се престало 2002. године. Све до тада у  ''PUNCH'' су велика светска имена доливала своје умеће, критикујући, подсмевајући се, проналазећи онај скривени хумор у свакоме од нас.

.

Опширније...

 
Ulti Clocks content