УЏБЕНИК ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА ЗА ПРВИ РАЗРЕД

Моле се будући гимназијалци првог разреда, да за почетак школске године, набаве уџбеник енглеског језика издавача Логос. Више о овом уџбенику можете прочитати на линку.

О уџбеницима за остале предмете, ученици ће бити благовремено обавештени, било овде на сајту, или током прве недеље у школи.

 

НАГРАДА ФОНДАЦИЈЕ ЗА ОБРАЗОВАЊЕ И КУЛТУРУ Њ. К. В. ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИКА АЛЕКСАНДРА

Њ. К. В. Престолонаследник Александар сваке године традиционално награђује више од 600 најбољих средњошколаца из Србије и Републике Српске. Свака средња школа у Србији и Републици Српској бира најбољег матуранта, којем Фондација за образовање и културу Њ. К. В. Престолонаследника Александра додељује похвалницу и пригодан поклон у знак признања за њихове изузетне резултате постигнуте у средњој школи.

По први пут ове године церемонија обраћања организована је у виртуелном простору, због пандемије вируса корона, а похвалницa и поклони послати су на адресе школа.

У нашој школи поклони су уручени Милици Вујић, ђаку генерације за школску 2019/20. годину.


Опширније...

 

УПИС У ПРВИ РАЗРЕД ГИМНАЗИЈЕ

УПИС У ПРВИ РАЗРЕД ГИМНАЗИЈЕ

Упис у први разред Гимназије ће бити у четвртак 9. јулa и петак 10. јулa од 08.00 дo 15.00 часова.

За упис је потребно:

  • ОБАВЕЗНО НОШЕЊЕ МАСКЕ
  • Сведочанства из основне школе и уверење о завршеној основној школи и положеном завршном испиту (два плава документа)
  • Попуњен картон ученика (образац се добија у Гимназији или се може преузети ОВДЕ, обавезан је ЈМБГ оба родитеља због уноса у електронски дневник)
ВАЖНО!
По новом наставном плану, ученици првог разреда треба (поред грађанског васпитања или верске наставе и другог станог језика) да изаберу два изборна предмета од понуђена четири:
1. Примењене науке
2. Здравље и спорт
3. Језик, медији и култура
4. Уметност и дизајн
Оцене из ових предмета улазе у просек ученика.
Приликом уписа у Гимназију у четвртак или петак, ученици ће се изјаснити за грађанско васпитање или верску наставу, други страни језик и за 2 од понуђена 4 изборна предмета.
Молимо све родитеље ученика који уписују први разред Гимназије да прочитају текст о изборним предметима са овог линка и помогну својој деци да се приликом уписа у школу определе за 2 изборна предмета.

Све додатне информације можете добити у школи приликом уписа.
 

НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ УЧЕНИЦИ НАШЕ ОПШТИНЕ

Најбољи ученици румске општина су у петак, 26. јуна 2020. године, у холу Културног центра "Брана Црнчевић" присуствовали пригодној свечаности, на којој су им уручене новчане награде и дипломе.

Најбољи ђаци наше школе, носиоци дипломе "Вук Караџић" су: Рената Ивић, Татјана Косић, Теодора Жунић, Лука Ушљебрка, Милан Бојанић, Милица Вујић и Ања Ловрић.

Опширније...

 

НАГРАЂЕНИ МАТУРАНТИ, ГЕНЕРАЦИЈА 2019/20.

У петак, 12. јуна 2020. године, у холу школе, уприличена је пригодна свечаност, на којој смо испратили још једну генерацију матураната.

За ђака генерације је једногласном одлуком наставничког већа изабрана Милица Вујић, ученица општег смера.

Опширније...

 

РЕЗУЛТАТИ КРЕАТИВНОГ КОНКУРСА "ОГЛЕДАЛО"

Факултет савремених уметности у Београду расписао је током априла месеца конкурс на тему "Огледало", дајући могућност креативним средњошколцима да се изразе у неколико категорија. Три наше ученици су учествовале на овом конкурсу и изразиле се кроз цртеж, слику и литерарни рад.

На конкурсу су учествовале Јелена Огњеновић, Анастасија Бркић и Милица Атанацковић.

Јелена Огњеновић је освојила друго место у категорији креативни текст својим радом "Људи маске".

Честитамо!

Опширније...

 
Ulti Clocks content
Питамо вас...
Хуху!!!??? Шта желите да видите/ прочитате на сајту?
 
Банер