ПРОМОЦИЈА ШКОЛЕ

У понедељак, 9. марта 2020. године, у свечаној сали ОШ "Душан Јерковић" у Руми, одржан је заједнички родитељски састанак, родитеља осмака. Бројним родитељима обратили су се стручни сарадници и наставници те школе, као и представници све четири средње школе  Општине Рума, који су информисали родитеље о смеровима и програму рада школе. Нашу школу представљале су директорка Софија Благојевић, психолог Мина Опачић, професорка српског језика и књижевности Надица Покрајац и професорка физике Љиљана Пантелић.

Опширније...

 

ПЛАСМАН НА ДРЖАВНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ЛАТИНСКОГ ЈЕЗИКА

На основу резултата школског такмичења у знању латинског језика, на државно такмичење, које ће се одржати у Београду, пласирала се ученица Рима Шихади из одељења 1д2.

 

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ У РУКОМЕТУ

У среду, 11. марта, одржано је окружно такмичење у рукомету за девојке. Ученице наше школе су освојиле 3. место. Екипу су чиниле: Јелена Вукмирић, Драгана Грујичић, Дејана Лакетић, Ања Маричић, Александра Рудеж, Данијела Сибинчић и Бојана Ћулибрк. Дан касније одржано је окружно такмичење за ученике. И они су освијили 3. место. Екипу су чинили: Андреј Беић, Дејан Вуковић, Срђан Еркић, Никола Јаснић, Немања Калајџић, Огњен Кесер, Никола Саграџија, Огњен Столић и Милош Шимулија.

Обе екипе је водила професорка физичког васпитања Вера Милованчевић.

Честитамо!


 

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ

Општинско такмичење из српског језика и језичке културе одржано је у суботу  7. марта у ССШ "Бранко Радичевић" у Руми. Учествовало је 9 ученика наше школе. На Окружно такмичење пласирало се 7 ученика, и то су из првог разреда: Николина Честић, Игор Јањуш  и Стефан Тркуља, а из трећег разреда: Теодора Лончар , Нађа Ловрић, Александар Тркуља и Небојша Аћимовић.

Ученике су припремале професорке српског језика и књижевности: Драгана Рунтић и Надица Покрајац.


 

ПРЕПОРУКА МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ

Министарство просвете, науке и технолошког развоја упутило је данас обавезујућу препоруку свим основним и средњим школама у Републици Србији, а у циљу превенције ширења евентуалне инфекције.

У допису се наводи да је потребно да школе предузму следеће (више информација притиском на означени линк)

 

HIPPO 2020

У нашој школи је одржан прелиминарни круг Осмог међународног такмичења из енглеског језика HIPPO 2020. Учествовао је 21 ученик наше школе. Резултати се очекују до 13. марта.

 
Ulti Clocks content
Питамо вас...
Хуху!!!??? Шта желите да видите/ прочитате на сајту?
 
Банер