На помолу сарадња гимназија из Руме и Берзенбрика


Nemačka delegacija u poseti rumskoj GimnazijiГимназија "Стеван Пузић" из Руме и Гимназија из немачког града Берзенбрика ускоро би могли да започну заједничку сарадњу,од које би највише користи имали ученици двеју школа. Тим поводомданас је румску Гимназију посетила делегација из Берзенбрика, која данас завршава своју тродневну посету Општини Рума.

Госте из Немачке у Гимназији "Стеван Пузић" су данас дочекали директорица Бранислава Коњевић и заменица председника Општине Рума Марија Стојчевић. Директорица румске Гимназије је немачку делегацију упознала са историјатом школе, знаменитим ученицима и професорима, са образовним системом у Србији, али се разговарало и о будућој сарадњи.

Професор Гимназије из Берзенбрика Олаф Гризе добио је сагласност директора те образовне установе да оствари контакт са румском Гимназијом.

"Овлашћен сам од стране директора Гимназије у Берзенбрику да покушам да уговорим сарадњу са колегама из Руме. Драго ми је што је идеја о сарадњи наишла на топао пријем у Руми. 

Olaf Grize, Željko Dragić i Branislava Konjević

Ја сам упутио позив директорици Коњевић да она и неко од наставника буду прво гост наше школе, а затим и да кренемо у размену ученика. Ми као и румска Гимназија, поред редовног школског програма, много пажње посвећујемо секцијама као што су музичка, драмска, историјска, те сам уверен да постојио много начина на који би могли успоставити сарадњу. Пре доласка у Руму нисам знао да је овде некад живео велики број Немаца, што такође може бити један мост за сарадњу у будућности", изјавио јеГризе.

Гимназију Берзенбрик похађа 1.200 ђака.

Настава у овој образовној установи траје осам година и обухвата децу од петог до 12 разреда.

Углед и реноме Гимназије "Стеван Пузић" надалеко је чувен и за 103 године постојања школа се увек трудила да квалитет образовања подигне на виши ниво.

Један од модела да тако буде и у будућности могао би бити и интензивнија сарадња са школама из иностанства, сматра директорицаБранислава Коњевић.

Delegacija iz Nemačke i zamenica predsednika Opštine Ruma
"За нас је посебно значајна свака сарадња са школама ван Србије. Наши ученици, пре свега, желе да размене искуства са вршњацима из Европе. Ми смо већ успоставили контакт са једном гимназијом из Шпаније, а надам се да ће врло брзо доћи до сарадње и са школом из Берзенбрика. Верујем да ћемо имати подршку града и да ћемо колегама из Берзенбрика узвратити посетом, а затим да ће се сарадња пренети на ученички ниво, јер то и јесте најбитније", тврди директорица Коњевић.

У име Гимназије "Стеван Пузић" директорица Бранислава Коњевић је Олафу Гризеу и градоначелнику Берзенбрика Хорсту Баиеру поклониламонографију о румској Гимназији. Такође, за госте из Немачке је припремљена и кратка презентација рада музичке секције.


Zbornica Gimnazije


.
 

Такмичење у дебатовању

У суботу 28. марта 2015. године Ученички парламент Гимназије са председником Милицом Милошевић и професорицом филозофије Софијом Манојловић организовао је такмичење у дебатовању у Културном центру Рума.

На такмичењу су учествовале Гимназија „Стеван Пузић“ из Руме, Економска школа „9. мај“ и Митровачка гимназија из Сремске Митровице.

Теме дебатовања су биле:

1. Легализовање марихуане,

2. Легализовање проституције,

3. Живот у селу/граду,

4. Увођење сексуалног образовања у основне школе,

5. Физичко кажњавање деце,

6. ГМО производи,

7. Школовање у иностранству,

8. Приватно/државно образовање и школе,

9. Вакцинација,

10. Нови закони у саобраћају.

У првој екипи наше Гимназије су били ученици трећег разреда Андреј Димитријевић, Софија Рикановић и Сара Кресојевић. Они су заузели треће место на овом такмичењу и честитамо им на оствареном успеху. У другој екипи су били ученици четвртог разреда Урош Васиљевић, Димитрије Митић, који је проглашен за најбољег учесника на такмичењу, и Вања Билић. Они су изгубили у полуфиналу од екипе из Економске школе „9. мај“. Трећу екипу, која је победила на овом такмичењу, чинили су ученици другог разреда Лазар Марковић и Марина Вујин, као и ученица првог разреда Милица Ћулибрк. Честитамо! Ментор ових екипа је била професорица филозофије Софија Манојловић.

Прва екипа из Економске школе „9. мај“ из Сремске Митровице је заузела друго место на такмичењу и њу су чинили ученици Бранислава Милошевић, Тамара Скорупан и Милош Илић. У другој екипи су били ученици Владимир Брадић, Јована Маћешић и Гордана Полскић, а њихов ментор је била професорица Весна Поповић.

Екипе из Митровачке гимназије су чинили ученици Слободан Пантелић, Милан Нинковић, Филип Галечић, Вељко Вученић, Бранислав Вученовић и Никола Спасојевић, а њихов ментор је био професор Филип Николић.

Жири на такмичењу су чинили адвокат Пера Јаношевић, новинари Смиљана Џакула и Срба Чојчић, професорица српског језика и књижевности Славица Огњеновић и виши библиотекар – организатор рада у окружењу COBISS-а Стеван Ковачевић, који је био и главни члан жирија.

Овим путем се захваљујемо Културном центру Рума који нам је изашао у сусрет и омогућио нам простор за одржавање такмичења, као и техничку подршку. Такође желимо да се захвалимо подруму пића „Даст МБ“ и пекари „Шар-планина“ који су омогућили храну и пиће за такмичаре и жири, као и Општини Рума и господину начелнику Светиславу Дамјанчуку који нам је омогућио штампање диплома и захвалница за такмичаре у фото радњи „Фото Стар“ у Руми.

У недељу 29. марта ће на Сремској Телевизији бити прилог са такмичења. Интервју су дали главни члан жирија Стеван Ковачевић, председник Ученичког парламента Милица Милошевић, потпредседник парламента и учесник на такмичењу Андреј Димитријевић, као и такмичари Милица Ћулибрк и Слободан Пантелић.

.
 

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЈАВНА НАБАВКА бр. 03/2015 ИЗВОЂЕЊЕ ЕКСКУРЗИЈЕ У ШКОЛСКОЈ 2014/2015. ГОДИНИ ЗА УЧЕНИКЕ ПРВОГ РАЗРЕДА ГИМНАЗИЈЕ „СТЕВАН ПУЗИЋ“ У РУМИ ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНОСТИ ОТВОРЕНИ ПОСТУПАК

КОНКУРСНУ ДОКУМЕНТАЦИЈУ ЈАВНЕ НАБАВКЕ можете преузети на следећој адреси


https://www.dropbox.com/s/c9yjfdhp08pe8cx/%D0%95%D0%BA%D1%81%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%B7%D0%B8%D1%98%D0%B0%202015%20%D0%BF%D1%80%D0%B2%D0%B8%20%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%80%D0%B5%D0%B4.doc?dl=0

.
 

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЈАВНА НАБАВКА бр. 2/2015 ИЗВОЂЕЊЕ ЕКСКУРЗИЈЕ У ШКОЛСКОЈ 2014/2015. ГОДИНИ ЗА УЧЕНИКЕ ДРУГОГ РАЗРЕДА ГИМНАЗИЈЕ „СТЕВАН ПУЗИЋ“ У РУМИ ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНОСТИ ОТВОРЕНИ ПОСТУПАК

КОНКУРСНУ ДОКУМЕНТАЦИЈУ ЈАВНЕ НАБАВКЕ можете преузети на следећој адреси


https://www.dropbox.com/s/0l5j2d6timznekz/%D0%95%D0%BA%D1%81%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%B7%D0%B8%D1%98%D0%B5%202015%20%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B8%20%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%80%D0%B5%D0%B4.doc?dl=0

.
 

КНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЈАВНА НАБАВКА бр. 1/2015 ИЗВОЂЕЊЕ ЕКСКУРЗИЈЕ У ШКОЛСКОЈ 2014/2015. ГОДИНИ ЗА УЧЕНИКЕ ТРЕЋЕГ РАЗРЕДА ГИМНАЗИЈЕ „СТЕВАН ПУЗИЋ“ У РУМИ ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНОСТИ ОТВОРЕНИ ПОСТУПАК

КОНКУРСНУ ДОКУМЕНТАЦИЈУ ЈАВНЕ НАБАВКЕ можете преузети на следећој адреси

https://www.dropbox.com/s/v4hg91c3l1ar90l/%D0%95%D0%BA%D1%81%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%B7%D0%B8%D1%98%D0%B5%202015%20%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%9B%D0%B8%20%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%80%D0%B5%D0%B4.doc?dl=0.
 

Квиз из енглеског и руског језика

Ученички парламент је у четвртак 11. децембра организовао квиз из енглеског и руског језика уз помоћ професора Гимназије. Овај пројекат је финансиран од стране Уније средњошколаца Србије и ово је завршни део пројекта који је наша школа радила за Унију (први део је био мали сајам науке о ком смо вам већ писали).

Питања су се односила на општу културу Русије и Уједињеног Краљевства, па су учесници имали задатак да препознају музику, филмове и познате личности из ових држава.

Прво је одржан квиз из руског језика који је водио ученик четвртог разреда Гимназије, Коста Јоцић. Чланови прве екипе су били Петар Змијањац, Миленко Кесер и Јован Стојшић, друге Димитрије Митић, Лазар Костић и Игор Пивалица, а треће Дубравка Дрлић, Јована Тешић и Кристина Черги. У жирију су били професори руског језика Радослав Божић и Љубица Бакић. Друга екипа је победила и освојила речнике руског језика. Све похвале за другу екипу!

После овог дела квиза следило је такмичење на енглеском језику. Водитељка је била Милица Матић, ученица четвртог разреда Гимназије, а чланови прве екипе су били Јован Стојшић, Срђан Карић и Милић Видић, друге: Димитрије Митић, Лазар Кириџић и Игор Пивалица, а треће Бранислава Полимац, Николина Савић и Маша Пивалица. У жирију су били професори енглеског језика Марија Ратанчић, Милош Ћорда и Јована Маринковић. Прва екипа је победила и освојила речнике енглеског језика. Све похвале за ове гимназијалце!

.
 
Ulti Clocks content
Питамо вас...
Хуху!!!??? Шта желите да видите/ прочитате на сајту?
 
Банер