СВЕТСКИ ДАН КЊИГЕ

Светски дан књиге се у свету, као и код нас, обележава 23. априла, на дан смрти два велика европска писца – Мигела де Сервантеса (датум по грегоријанском календару) и Виљема Шекспира (по јулијанском календару).

Овим поводом, нашу школу је посетио директор Градске библиотеке "Атанасије Стојковић" у Руми, Дамир Васиљевић Тошкић, и поклонио нам књиге.


 

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА

У недељу, 25. априла, у Сремској Митровици, одржано је Окружно такмичење Књижевна олимпијада. Наша ученица Николина Чалић (4Д1) освојила је 3. место.

Ученицу је припремала професорка српског језика и књижевности Надица Покрајац.

Честитамо!


 

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ

У суботу, 24. априла, одржано је Општинско такмичење из српског језика и језичке културе, на којем је наш ученик Небојша Аћимовић (4О2) освојио друго место и пласирао се на Окружно такмичење.

Ученика је припремала професорка српског језика и књижевности Надица Покрајац.

Честитамо!

 

2. НАГРАДА НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ФИЗИКЕ

У петак, 23. априла, у Крагујевцу је одржано Државно такмичење из физике. Ученик наше школе, Александар Тодоровић (102) освојио је 2. награду.

Ученика је припремала професорка физике Љиљана Пантелић.

Честитамо!


 

"HIPPO" ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

Први круг Међународног такмичења из енглеског језика "HIPPO", организован је 23. 4. 2021. године у нашој школи. Такмичило се 15 гимназијалаца.


 

СПОРТСКИ УСПЕСИ ГИМНАЗИЈАЛАЦА

У четвртак, 22. 4. 2021. године одржано је општинско такмичење у футсалу за ученике и ученице. Обе екипе су заузеле 3. место.

У петак, 23. 4. 2021. године, у Сремској Митровици, одржано је Окружно такмичење из атлетике. У појединачној конкуренцији Небојша Аћимовић (4о2) освојио је 3. место у трци на 1000м. У екипној конкуренцији ученици су освојили 2. место.

Екипе је водила професорка физичког и здравственог васпитања Вера Милованчевић.

Честитамо!

 
Ulti Clocks content
Питамо вас...
Хуху!!!??? Шта желите да видите/ прочитате на сајту?
 
Банер